Étkezés tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Az iskolák 2020. júniusi működéséről szóló 220/2020. (V.22.) Korm. rendelet 2. §-a értelmében 2020. június 26-ig az iskolákban a felügyeletet igénylő tanulók számára az intézményi gyermekétkeztetést a tanítási év szabályai, a felügyeletet nem igénylő tanulók számára a szünidei gyermekétkeztetést a tanítási szünetre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítani.

Étkezés biztosítása

A 2020. június 2-a és 2020. június 26-a közötti időszakban a XV. kerületi Önkormányzat az étkezést (normál, diétás) minden étkezést igénylő gyermek számára a „saját” iskolájában biztosítja.

1.1.)      Iskolai felügyelet igénylő gyermekek – iskolában helyben fogyasztással

  • Az iskolával tanulói jogviszonyban álló gyermekek.

  • Azok a gyermekek, akik nem a kerületben járnak iskolába, de az intézményükben nem tudnak részt venni az iskolai gyermekfelügyeletben, ezért a kerületben működő egyik iskola fogadja őket. 

  1. Iskolai felügyelet nem igénylő gyermekek – elviteles formában

Iskolai felügyeletet nem igénylő valamennyi iskolás gyermek a napi egyszeri normál meleg ebédet is a „saját” iskolájában veheti át 11.30 – 14.00 óra között.

                A nem kerületi iskolába járó gyermekek az étkezés megrendelésekor egyeztetett helyszínen.

A meleg ebédet csak saját tároló edényben lehet elvinni.

  1. Étkezés megrendelésének módja

2.1.)      Webes felületen

Fizetési időszak: 2020. június 2 – 2020. június 26.

Az étkezés megrendelésére a webes felületen van lehetőség azonnali bankkártyás fizetéssel. A webes felület elérhetősége 2020. május 26-átől folyamatos.

Elérhetősége: https://befizetes.gmkxv.hu

A felület használata regisztrációhoz kötött. Amennyiben még nem regisztrált, úgy a Közétkeztetés/Tájékoztatókmenüpont alatt található Nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez című nyomtatvány kitöltésével és annak a kozetkeztetes@gmkxv.hu email címre történő megküldésével igényelhető a regisztrációhoz szükséges kód.

Amennyiben a korábban beállított  étkezési típust szeretné változtatni, illetve a térítési díjra vonatkozó kedvezmény módosítását kezdeményezné, azt a kozetkeztetes@gmkxv.hu e-mail címre írt kérelemmel tudja megtenni.

2.2.)       Készpénz fizetéssel

Fizetési időszak: 2020. június 2 – 2020. június 26.

Az étkezés készpénzben történő befizetésére a Budai II. László Stadionban (1152 Budapest, Széchenyi tér 8-10.) van lehetőség:

  • 2020. május 27. (szerda) 15-18 óra között,

  • 2020. május 28. (csütörtök) 7-15 óra között.

Az étkezés igénylése nem jelenti az iskolai felügyeletre való jelentkezést. Arra az iskola által meghirdetett módon lehet jelentkezni.

  1. Lemondás

Kérjük, amennyiben a megrendelt étkezést mégsem kívánják igénybe venni, azt feltétlenül mondják le.

A megrendelt étkezést a következő munkanapra vonatkozóan az azt megelőző munkanap 8.00 óráig lehet lemondani a webes felületen, valamint a kozetkeztetes@gmkxv.hu vagy e-mail címen.

Az Önkormányzat által kiadott közlemény itt található.


2020. Május 27.