Fejlesztési osztályvezető: Molnár László

Elérhetőség: 06 1 815 17 56

kordinacio3.png

 

A GMK, alaptevékenysége; a Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat által fenntartott óvodái, bölcsődéi és szociális intézményei részére, gazdasági-, pénzügyi- és műszaki feladatok ellátása.

Fejlesztési osztály -

Informatika

                                      

 


F

ejlesztés alatt szűkebb értelemben érthetjük az előkészítést-tervezést, valamint fejlesztést, informatikai hálózat felújítás és üzemeltetést, ami valójában elég tág fogalom. Létesítmények felújítása, beruházás, energetikai felújítások és még sorolhatnánk a palettát.

Fejlesztési osztályunk önálló vezetővel rendelkező szervezeti egység. Az osztály feladatkörébe tartozik intézményünk, valamint a GMK működési körébe tartozó létesítmények berendezéseinek és hálózatainak / energetikai és informatikai / folyamatos felújítása, műszaki színvonalának javítása, valamint az energiafelhasználás hatékonyságának javítása.

Emellett az osztályunk munkatársai beszerzési és közbeszerzési eljárásokhoz tervezik a megvalósítandó feladatokhoz szükséges forrást, műszaki dokumentációkat készítenek elő, illetve meghatározzák a megvalósuláshoz szükséges költségeket. Energia-gazdálkodási feladatokat látnak el, fogyasztási adatokat elemeznek, melyek nyilvántartása és statisztikai elemzése is beletartozik tevékenységükbe. Működési profiljukat gazdagítja a felújítási munkálatok végrehajtásának megszervezése, a kivitelezési folyamatok ellenőrzése, valamint a szakmai teljesítésigazolás is.

 

I

nformatikai feladataink; az adatok dinamikus beszerzésének, indexelésének, terjesztésének, tárolásának, keresésének, visszahívásának, megjelenítésének, integrálásának, elemezésének, szintézisének, megosztásának intézése(magába foglalva az együttműködés elektronikus eszközeit) és publikálása annak érdekében, hogy az információk a társadalom minden rétegéből származó használók javára váljanak.

Osztályunk informatikai munkatársainak fő profilja intézményünk, valamint a GMK feladatkörébe tartozó intézmények informatikai rendszereinek (hálózat, kiszolgáló hardver elemek, felhasználói szoftverek), telekommunikációs és irodatechnikai eszközeinek működtetésével kapcsolatos feladatok ellátása, a már meglevő rendszereket illesztik a megváltozott igényekhez és feltételekhez, és bizonyos képességekkel egészítik ki, vagy az adatfeldolgozás bevezetésének keretén belül megfelelően installálják egy új felhasználói területre.

                                          informatika.jpgvissza.jpg