Bernecebaráti gyermektábor

Táborozási lehetőségek a kerületben:

A kerületi Önkormányzat a közigazgatási területén működő köznevelési intézményekben jogviszonnyal rendelkező gyermekek, tanulók, a XV. kerületben bejegyzett diáksport egyesületek és a XV. kerületben bejegyzett vagy működő sportegyesületek tagjai számára kedvezményes gyermektáborozási lehetőséget biztosít az általa fenntartott Bernecebaráti és siófoki táborokban.

A nyári táborokban a táborozó gyermekek felügyeletét a tábort szervező köznevelési intézmény, diáksport egyesület, sportszervezet biztosítja.

A siófoki táborban főszezonban keddtől keddig tartó turnusokban üdülhetnek a gyermekek, elő és utószezonban tetszőleges időtartamban.

A Bernecebaráti táborban a főszezonban hétfőtől - hétfőig tartó turnusokban az elő és utószezonban tetszőleges időtartamban vehetik igénybe a tábor szolgáltatásait a gyermekek.

Részletes tájékoztatást a kerületi üdülési szabályzat nyújt.

 

BERNECEBARÁTI (2639 Bernecebaráti, Szokoly utca 5.)

Az üdülő és gyermektábor a Börzsönyben, Bernecebaráti faluban található. A település közvetlenül a szlovák határ mentén fekszik.

A volt Szokoly Alajos kúria főépületében egy három és egy hat ágyas apartman szolgálja egész évben a pihenést. Az apartmanok zuhanyzóval, mosdóval, főzőfülkével (hűtőgép, rezsó, mikrohullámú sütő, kávéfőző) és televízióval felszereltek. Ágynemű biztosított.

A területen hat darab tizenkét ágyas és két darab négyágyas faház várja a táborozókat. A faházak fűthetők és vizesblokkal ellátottak.

A pihenni vágyók és a táborozók rendelkezésére áll:

  • a tágas étterem (televízióval, hűtővel felszerelve),
  • a labdarúgó-, kosárlabda és röplabdapálya, valamint ping-pong asztal,
  • a tágas terasz és a kerti bútorok,
  • a tűzrakó hely.